Haber

Özel bankanın dolandırıcılık açığını bulan ağa ikinci operasyon

İSTANBUL’da iade sürecinde özel bir bankanın açığını bulan ve bankayı 101 milyon 900 bin lira dolandıran şebekeye ikinci operasyon düzenlendi. Operasyonda 20 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Hatalarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, iki ay önce özel bir bankayı 101 milyon 900 bin lira dolandıran zanlılara operasyon düzenledi. İlk operasyonda 30 şüpheli gözaltına alındı. Gruplar, zanlıların sözlerine dayanarak banka dolandırıcılığıyla ilgili soruşturmalarını derinleştirdi. Araştırma, özel bir bankanın iade sürecinde ağın güvenlik açığını buldu. Bu açıktan yararlanan şüpheliler, bankanın pos cihazlarını kullanarak yabancı firmalardan alışveriş yaptı. Banka, işin maliyeti olan parayı, alışverişin ardından yabancı firmalarla oluşturduğu para havuzuna yatırınca, ağın üyeleri bu kez bankanın mesai saatleri dışında işi almaktan vazgeçerek getiri oluşturdu. rica etmek. İşin bedelinin yabancı şirket tarafından ağ üyelerinin hesaplarına geri yatırıldığı ancak banka havuzdan parayı çekmediği için şirketlerin satın alma işlemini onaylayarak işleri ağ üyelerine gönderdiği belirlendi. . Şebeke üyeleri bu yöntemle bankayı 101 milyon 900 bin lira dolandırdı.

Şebekenin yolunu çözen gruplar, dün sabah saatlerinde zanlılara yönelik ikinci bir operasyon düzenledi. İstanbul merkez olmak üzere Adana, İzmir, Kocaeli, Batman, Tunceli ve Yalova’da 41 farklı adrese eş zamanlı yürütülen operasyonda 20 zanlı gözaltına alındı. Zanlıların konut ve işyerlerinde yapılan aramalarda 23 bin lira, 3 ruhsatsız tabanca, 7 fişek, 65 kurusıkı tabanca fişeği, 9 pos cihazı, 140 kredi kartı ve 1 pul ele geçirildi. Şüphelilerin işlemleri devam ediyor.

kalecik-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu