Haber

DEM Parti’den İstanbul adaylığına yönelik eleştirilere yanıt: CHP kendi başının çaresine baksın

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere sayılı günler kala aday belirleme çalışmaları sona yaklaşıyor.

Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için partiler adaylarını tek tek açıklıyor.

Bu bağlamda DEM Partisi’nin İBB Genel Başkanlığı adaylığında Başak Demirtaş’ın adı anılmaya başlandı.

Durum böyle olunca DEM Parti’nin İstanbul’dan aday gösterme kararı ve Başak Demirtaş’ın isminin öne çıkması CHP’de “Demirtaş’ın adaylığının AK Parti’ye faydası var” eleştirisine neden oldu.

“Güç birliği olsa olur, CHP başının çaresine baksın”

DEM Partisi’nin aday göstereceği adaya gönderme yapan cepheye yanıt ise Dem Parti Kümelenme Başkan Yardımcısı Sezai Temelli’den geldi.

Başak Demirtaş’ın aday olabileceği yönündeki açıklamaların ardından CHP’den gelen eleştirilere tepki gösteren Temelli, şunları söyledi: “O günden bu yana sosyal medyada çok kirli bir dille aday atama, adeta nefret söylemi ve benzeri konularda suçlamalar yapılıyor. ‘AK Parti’nin adayı’ demek, pazarlığın yapıldığını iddia etmek sosyal medya kirliliğinin klasik bir şeklidir. Bu suçlamalar ne siyasi nezakete sığıyor, ne de “Güçlerin birleştirilmesiyle ilgili görüşmelerde yer alabilir. Güç birliği olsaydı bu olurdu. Aksi halde CHP’nin kendine bakması lazım.”söz konusu.

“CHP kendi başarısızlığını partimiz üzerinden örtmeye çalışmamalı”

Caner Polat’ın 10’uncu raporuna göre Temelli, CHP’nin başarısızlığını kendi partileri üzerinden örtmeye çalıştığını sözlerine ekledi ve şunları söyledi:

“Kendi siyasi kararımızla ilerliyoruz. Hem Murat Kurum hem de Ekrem İmamoğlu seçimi kaybederlerse kendi stratejileri nedeniyle kaybedecekler. AK Parti ve CHP, sürüklendikleri noktanın sorumlusu olarak partimizi görüyor. Kendi başarısızlıklarını ya da oluşturamadıkları ittifak politikalarını partimiz üzerinden kendi başarısızlıklarının üstünü örtmeye çalışıyorlar.” kabul edilemez.”

haber-koprubasi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu