Haber

Kayseri’deki cinayet davasında sanıklara müebbet hapis cezası

KAYSERİ’de oğlu Yusuf Eren Bayrak’ı (17) pompalı tüfekle öldüren HK’nin kardeşi Hamza Kocaman’ı (25) tabancayla vurarak öldüren Bülent Bayrak ve 3 yakınına “iyi hal indirimi” uygulanarak müebbet hapis cezası verildi.

Olay, geçen yıl 4 Eylül’de Melikgazi ilçesi Gesi Cumhuriyet Mahallesi Dündar Taşer Sokak’ta meydana geldi. Bülent Bayrak, 17 Ağustos’ta oğlu Yusuf Eren Bayrak’ı bıçaklayarak öldüren HK’nin ağabeyi Hamza Kocaman’ın kullandığı otomobilin önünü kesti. Bülent Bayrak, yanında getirdiği pompalı tüfekle Hamza Kocaman’a ateş etti. Çevredekilerin ihbarı ile olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin kontrolünde mermilerin isabet ettiği Kocaman’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Katil zanlısı Bayrak ve kendisine yardım ettiği öğrenilen yakınları Ayhan Yıldız, Mehmet Yıldız ve Yunus Emre Bayrak gözaltına alınarak tutuklandı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı ve iddianame düzenlendi. Kayseri 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, 4 sanık hakkında “kasten ve kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Duruşmaya merhum Hamza Kocaman’ın yakınları katılmazken, avukatları salondaydı. Bülent Bayrak mahkemedeki savunmasında, “Böyle bir şey olmasına üzüldüm. Hamza beni kapımın önünde tehdit ederek diğer oğlumu da öldüreceğini söyledi ve bana bu korkuyu yaşattı. Sonra da evimi ziyaret etti.” oğlunun katilini hapiste vurur ve ‘sen gereğini yaptın’ der. oğlum bunu hak edecek ne yaptı? cinayete gidip bu olayı tasarlayan adamların ayaklarında terlik mi var? bu adamların hiç suçu yok. 8 aydır suçsuz yere cezaevinde kaldım.Bu olay anlık bir olay.Bizim hakkımızda senaryolu bir film yazmışlar resmen.Bu kadar senaryo yazsaydım sinemacı olurdum.Şimdiye kadar hikayeyi anlattım. bütün sözlerimde olduğu kadar.. Bunun bir ahireti var.Seni aldatırsam ahirette ne yapacağım.Çok pişmanım.” Suçsuz olduklarını söyleyerek beraatlerinin istendiğini iddia etti.

Mahkeme heyeti, sanıkların tamamını ‘tasarlayarak ve kan akıtarak öldürme’ hatasından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ardından sanıklara ‘iyi hal’ indirimi uygulayarak sanıkların cezalarını müebbet hapis cezasına indirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu