Haber

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Ağar: “Samsun’da deprem riski taşıyan tüm okullar yıkıldı”

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Ağar: “Samsun’da deprem riski taşıyan tüm okullar yıkıldı”

SAMSUN Samsun’da deprem güçlendirme çalışmaları devam eden 74 okul inşaatından 9’unda sona gelindi. Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar, “Deprem riski yüksek okullarımızın tamamı yıkıldı.”

Milli Eğitim Bakanlığı ve Samsun Valiliği koordinasyonunda Samsun’da ilk kez 117 okulda deprem güçlendirme çalışmasına başlandı. Bu okullardan 33 tanesi eğitime açılmıştır. Çalışmaların devam ettiği 74 okuldan 9’unda sona gelindi. Bu okulların 2023 yılında eğitime açılması planlanıyor.

612 milyon TL yatırım

Samsun’daki okulların depreme karşı güçlendirilmesi için 612 milyon TL yatırım yapıldığını belirten Müdür Murat Ağar, “Samsun’da bakanlığımız ve valiliğimizin aktif çalışmaları ile deprem riski yüksek okullarımızın tamamı yıkıldı. Yeni okullar yapılıyor. “Deprem bölgesinde okullarımız en sağlam binaların ortasında kendine yer buldu. Valiliğimiz ile birlikte gerekli denetimleri tekrar yapıyoruz. 200’e yakın binada yaptığımız çalışmalarda okullarımızı ve kurumlarımızı depreme karşı dayanıklı hale getirmeye çalışıyoruz” dedi.

ulukisla-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu