Haber

Türk Sağlık-Sen’den Kocaeli’deki ‘Şehir Hastanesi’ne Eleştiri

KOCAELİ (İGFA) –Hafta başında açılışı yapılan Kocaeli Şehir Hastanesi’nde Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Şube Başkan Yardımcısı Serap Koçhisar ile birlikte çalışanları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulunarak sorunları not aldılar ve sorunları dinlediler. ve Umut Birol.

“Şehir Hastanesi mi yoksa şehir efsanesi mi” diyerek eksikliklerin bir an önce düzeltilmesini talep eden Önder Çeker, “Bir gece sadece Whatsapp mesajıyla Kent Hastanesi’ne çalışanları atanan yönetim, yasa ve yönetmeliklere aykırı bir süreç Kocaeli Şehir Hastanesi “olsun” mantığıyla açılıp yönetilemez. Burada hem çalışanlar hem de vatandaşlar mağdur olacak. Bilhassa atamalar devletin örf ve adetlerine uygun olmayacak şekilde usulsüz yapılmıştır. Özellikle resen yapılan atamalarda Şehir Hastanesinde görev almak isteyen çalışanların talepleri dikkate alınmamaktadır. İsteksiz bir çalışanın Whatsapp mesajı ile kaba bir şekilde görevlendirilmesi, çalışanları mutsuz ettiği gibi hizmet üretimini de sekteye uğratmaktadır” dedi.

Çalışanların usulsüz atamalara karşı kanuni haklarını kullanarak yasal süreci başlatma hakkına sahip olduğunu belirten Lider Çeker, idari dava açılabileceğini, Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi olarak her türlü tedbiri vermeye hazır olduklarını söyledi. üye olsun ya da olmasın yasal haklarını kullanmak isteyen çalışanlara takviyeler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu